Economisesti cu tichetele de masa

Tichetele de masă sunt o metodă bună de a face economii. Acestea au nu numai beneficii fiscale, ci sunt şi o metodă excelentă pentru a îţi motiva angajaţii indiferent de numărul de angajaţi pe care îi ai sau industria în care activezi.

Uneori este, însă, mai greu să convingi tot departamentul financiar-contabil de beneficiile unor bonuri de masă. De aceea vrem să te ajutăm şi îţi punem la îndemână un calculator simplu, dar eficient care să răspundă la întrebarea: cât economiseşti cu tichete de masa?

Bonuri de masă: ce poţi face cu economiile
În caz că ai nevoie de argumente suplimentare în favoarea tichetelor de masa, hai să te ajutăm: am făcut 2 scenarii, pentru firme de dimensiuni şi obiective diferite. Încercăm să răspundem la două întrebări:

1.      Cât poţi economisi cu tichetele de masa?
2.      Ce poţi face cu sumele economisite?

Prima firmă analizată: IT Software, o firmă ce activează în domeniul IT&C, are 100 de angajaţi cu normă întreagă. IT Software vrea să acorde prime angajaţilor pentru Sărbătorile Pascale, însă, în urma calculelor, a realizat că taxele şi impozitele pentru o primă financiară ar reprezenta un cost pe care nu şi-l permite momentan.

Noi am făcut calculele: dacă firma ar acorda tichete de masă pentru 100 de angajați într-o lună cu 20 de zile lucrătoare, aceasta ar face o economie lunară de 8846.11 lei.

Contzilla_100 angajati

Economia realizată cu ajutorul acestor bonuri ar ajuta  IT Software să trimită 7 angajaţi să obţină o certificare Microsoft (la un preţ mediu de 300 euro certificarea), certificare necesară companiei pentru câştigarea unor noi contracte.

A doua firmă despre care vom vorbi, Textil S.A, are 50 de angajaţi şi operează în sectorul industrie textilă. Dintre cei 50 de angajaţi 10 lucrează cu jumătate de normă. Pentru aceştia  firma îşi doreşte să acorde lunar 3 prime de performanţă şi a decis să acorde tichete de masă în urma calculelor realizate de consultantul contabil deoarece reuşesc astfel să facă o economie de 298 RON, în baza acestei economii firma Textil SA va putea plăti contravaloarea unui curs de specializare pentru unul dintre angajaţi.

Mai jos sunt calculele pentru acordarea de tichete de masă celor mai performanți 3 angajați, în cazul unei luni cu 2 zile de concediu de odihnă pentru toţi angajaţii (20 zile lucrătoare).

Contzilla_3 angajati

Dacă vrei să afli ce economii poţi face cu tichetele de masă foloseşte simulatorul de economii!

Articole similare

Comentariul tau aici